Week van de Opvoeding 2018

Opvoeding

Opvoeden doe je nooit alleen, daarom is het thema ‘opvoeden is samenspel’. De Week van de Opvoeding moedigt opvoeders daarom aan elkaar op te zoeken.

Dit jaar vindt de Week van de Opvoeding plaats van 1 t/m 7 oktober.

Opvoeders hebben vaak vragen over alledaagse opvoedsituaties. Daarbij verandert de maatschappij doorlopend, waardoor er nieuwe uitdagingen bijkomen. De helft van de ouders voelt zich regelmatig onzeker over de opvoeding. Het is daarom belangrijk dat ouders en professionele opvoeders met elkaar in gesprek blijven. Om dit te stimuleren organiseert het Nederlands Jeugdinstituut voor de achtste keer de Week van de Opvoeding. Door het hele land worden lokaal activiteiten georganiseerd die voor dialoog, verbinding en kennisdeling zorgen.

Opvoeden is samenspel

Het thema van de Week is dit jaar ‘opvoeden is samenspel’. Ouders kloppen voor alledaagse opvoedvragen vaak aan bij vrienden, familie of buren en krijgen graag advies van andere opvoeders in dezelfde situatie. Professionals werkzaam bij bijvoorbeeld kinderopvang, gemeente of centrum voor jeugd en gezin dragen een steentje bij aan het bevorderen van informele steun tijdens de Week van de Opvoeding. Zo zijn er ruim 300 activiteiten, waarbij opvoeders elkaar helpen bij het opvoeden van kinderen en waardoor ze weten dat ze er niet alleen voor staan.

Actie social media: wie bedank jij?

Tijdens de Week start een actie op social media: wie bedank jij? Waardering is een basisbehoefte van ieder mens. Daarom roept de Week opvoeders op iemand te bedanken waarbij zij terecht kunnen voor steun en advies. Opvoeders doen mee aan de actie door een filmpje of bericht te maken en te delen op Facebook, Twitter of Instagram. In het filmpje bedanken zij iemand voor het ‘samenspel’ en vervolgens geven zij het stokje door met de vraag: wie bedank jij? #weekvandopvoeding #opvoedenissamenspel

Activiteiten per Gemeente in Week van de opvoeding

Als Gastouderbureau Je Beste Maatje zullen wij deze week extra aandacht besteden aan nieuwsitems over opvoeden. Dus volg ons voor nieuws, activiteiten en praktische tips.

flexibele kinderopvang, gastouder, gastouderbureau, gastouderopvang, goedkope kinderopvang, huiselijke kinderopvang, veilige kinderopvang
Vorig bericht
Miljoenennota 2019 voor gezinnen
Volgend bericht
5 kenmerken van een goede opvoeding

Gerelateerde berichten