Op zoek naar flexibele en professionele kinderopvang? 

Wat krijg ik voor mijn geld? Wat zijn de bureaukosten? Waar kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen? Op al deze en andere vragen geeft Je Beste Maatje graag inzicht. Waar nodig kunnen wij u hierin begeleiden wanneer uw vraag er niet bij staat.

Gastouderopvang is flexibel en goedkoper

Wanneer u gebruik maakt van geregistreerde gastouderopvang heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Bij gastouderopvang betaalt u vaak niet tijdens vakanties, feestdagen en studiedagen. Ook hoeft u geen dagdelen af te nemen, maar betaalt u per uur. U betaalt dus alleen de uren die u afneemt! Dit kan u als gezin al snel duizenden euro’s per jaar opleveren ten opzichte een kinderdagverblijf of de BSO.

De opbouw van de tarieven voor ouders zijn als volgt:

  • opvangkosten aan de gastouder: een vast bedrag afhankelijk van leeftijd en ervaring
  • de bureau kosten van het gastouderbureau: een vast bedrag per maand of uur

De kosten van de gastouder zijn ongeveer 80% van de totale kosten. Neem voor de kosten dus contact op met uw regio. Zij kunnen u meer vertellen over het aanbod en beschikbare gastouders en dus over de uiteindelijke kosten.

Daarnaast ontvangt u van de belastingdienst ook nog Kinderopvangtoeslag:

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen en van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat.

Infographic Kosten Kinderopvang

Bereken zelf wat een Nanny of Gastouder u kost

Menu