Wij staan voor een veilige, warme en vertrouwde omgeving

Kernwaarden

Rosa Hogeweg

Tel: 06-40758819
Veenmeer 27
3994JE Houten
info@jebestemaatje.nl

Rosa Hogeweg

Mijn naam is Rosa, moeder van 3 dochters en formule manager van Je Beste Maatje Nederland.

Sinds augustus 2020 ben ik eigenaar van Je Beste Maatje. Ik sta volledig achter het franchise principe nl; Samen sta je sterk. Maar wel met behoud van eigen identiteit en zelfstandig ondernemerschap. Dan bundel je meerdere krachten en kun je je optimaal richten op ouders en gastouders.

Gastouderbureau Je Beste Maatje is door Wendy Kuijpers in 2008 opgericht. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een Franchise formule met meerdere zelfstandige vestigingen. De aangesloten gastouderbureaus zijn kleinschalig en staan daardoor dichter bij de klant, maar zijn door samenwerking ook groot en efficiënter. Hierdoor hebben ze meer tijd voor klanten en de mogelijkheid om mee te kunnen doen met de grote landelijk bureaus qua ondersteuning; bijvoorbeeld zoekmachine voor gastouders, reclame op landelijk niveau zoals de Negenmaandenbeurs, een professionele website en een back office. Zaken die je je als klein bureau vaak niet kunt permitteren of veel tijd kost. En we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe franchisenemers die een eigen vestiging willen starten. Lees ons item voor meer informatie en beschikbare regio’s.

Franchiser

Samen sterk! Dat  is het motto van Je Beste Maatje. Door onze krachten te bundelen blijft de gastouderopvang kleinschalig en laagdrempelig, maar kunnen wij tegelijkertijd de mogelijkheden bieden van een grote organisatie. Door deze opzet blijft de kwaliteit gewaarborgd en het werkplezier groot!

Zie je de voordelen van het inrichten van je eigen werktijden? Lijkt het je prettig om vanuit huis te werken? Heb jij altijd al een ondernemersgeest, maar wil je toch de kracht van een organisatie met veel ‘know how’ achter je? Zie jij het ook zitten om als Franchiser voor Je Beste Maatje te starten? Kijk voor meer informatie en neem dan vandaag nog contact met ons op!

Veilig

Veiligheid van de kinderen wordt wettelijk door risico-inventarisatie verbeterd. Maar veiligheid van kinderen is meer… Hoe voelt een kind zich in een groep of bij de gastouder? Voelen ze zich veilig genoeg om zich optimaal te ontwikkelen?

Gastouderopvang is meer dan alleen een oppas. Je kindje gaat vaak meerdere dagen naar de gastouder en dus mag je verwachten dat je kind zich daar veilig en thuis voelt. Vandaar dat wij strengere eisen stellen aan onze gastouders en regiomanagers dan wettelijk is bepaald.

kwaliteit gastouder, opvoeding
gastouder bijeenkomst

Beleidsplan

De kernpunten die in ons beleid naar voren komen draaien allemaal om kwaliteit. We willen en zullen geen internetbureau zijn waar alles draait om de lage kosten. Wij zijn er trots op dat we bemiddelingsmedewerkers hebben die verstand hebben van coachen van gastouders en selecteren van een goede match. Ook besteden we extra aandacht aan dat de gastouders kijken naar uw kind door te leren uw kind te observeren en te weten waar zijn/haar behoefte is. Goede opvang is zoveel meer dan alleen de praktische verzorging. Uw kind moet zich thuis voelen!

Informatieboekje en pedagogisch beleidsplan

Onze kracht

  • Persoonlijke benadering
  • Kwaliteit
  • Kleinschalig, maar toch groot en volledig door samenwerking
  • Deskundige begeleiding. Regiomanagers met kennis van coachen en selecteren gastouders
  • Hoge eisen aan gastouders (Niet alle LRK geregistreerde gastouder voldoen aan de eisen van JBM)
  • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding voor ouders
  • Goede vergoedingen voor gastouders, gastouderbureau bepaald niet het tarief van gastouders

Onze Visie

Gastouderbureau Je Beste Maatje stelt zich ten doel om je kind een omgeving te bieden welke voorziet in basisbehoeften als veiligheid en geborgenheid, maar ook bijdraagt aan een optimale ontwikkeling. Uitgangspunt daarbij is dat ieder kind uniek is en gastouders niet denken vanuit hun programma en gewoontes, maar de behoefte van de kinderen als basis nemen. Persoonlijke aandacht, een positieve benadering (‘goed gedaan hoor’) en stimulans op het juiste moment zorgt ervoor dat je kind uitgroeit tot een zelfstandig individu met een goed gevoel voor eigenwaarde.

positief, stimuleren, opvoeden

Ons doel is om een omgeving te bieden welke voorziet in basisbehoeften als veiligheid en geborgenheid, maar ook bijdraagt aan een optimale ontwikkeling.

Wat onze aangesloten vraagouders over ons zeggen

Reactie GGD Inspectie bezoek “We zien dat jullie kwaliteit hoog in vaandel hebben. “

“Mijn ervaring met gastouderbureau Je Beste Maatje is erg positief. Goede bereikbaarheid, telefonisch en via de mail. Professionele werkwijze, probleemoplossend denken en altijd vriendelijk. Deze uitstraling geeft een vertrouwd gevoel.” Karin

“Wij zijn heel blij met de keuze voor gastouderopvang. De flexibiliteit van onze gastouder is heel fijn. Geen stress in de file, Sam is bij gastouder Marlies en wordt niet ‘op de stoep gezet.” Familie Bouwman

“Onze gastouder is het ontbrekende puzzelstukje binnen ons gezin op werkdagen waar de kinderen in een veilige thuissituatie worden opgevangen. Vertrouwen en flexibiliteit zijn de echte speerpunten.” Familie van der Kamp

Bent u geïnteresseerd geraakt in Je Beste Maatje?