Voor nagenoeg alle werkende ouders met kinderen op de crèche, gastouderopvang of buitenschoolse opvang wordt de kinderopvang goedkoper vanaf 1 januari 2019. Door een hogere kinderopvangtoeslag zijn zij per saldo minder kwijt aan kinderopvang. Het kabinet verhoogt ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Gezinnen met kinderen en werkende ouders worden financieel tegemoetgekomen.

Wie gaat werken of meer gaat werken, moet ook meer geld overhouden. Het kabinet verhoogt daarom het budget voor de kinderopvangtoeslag met 248 miljoen euro per jaar. Dat schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede en Eerste Kamer.

De maximum uurprijzen voor de dagopvang die de overheid vergoedt gaan omhoog van €7,45 per uur naar €8,02 per uur. Kinderopvang moet van goede kwaliteit zijn. Daarom gaan er per 1 januari 2019 nieuwe kwaliteitsmaatregelen in. Een hogere kwaliteit leidt tot hogere kosten voor de opvanglocaties. Daarom verhoogt het kabinet de vergoeding per uur. Hiervoor is vooruitlopend al in 2017 geld gereserveerd.  Door de verhoging van de maximum uurprijs worden ondernemers gecompenseerd voor de hogere kosten en kunnen ouders een hogere uurprijs vergoed krijgen via de kinderopvangtoeslag. Ondanks het feit dat de kosten van de kwaliteitsverhogende maatregelen kunnen verschillen per organisatie, is de staatssecretaris van mening dat de compensatie gemiddeld genomen toereikend is.

Alle inkomens profiteren

Ouders met een verzamelinkomen van 50.000 euro (circa anderhalf keer modaal) en met één kind op de dagopvang krijgen straks ruim 80% van de maximum uurprijs vergoed, in plaats van de huidige 77%. Voor ouders met de laagste inkomens is het van belang dat het voor hen nog meer loont om te gaan werken vanuit een bijstandsuitkering. Daarom gaan de toeslagpercentages voor hen ook omhoog en wordt het voor hen nog aantrekkelijker om aan de slag te gaan en de kinderen naar de kinderopvang te brengen. Ouders met een verzamelinkomen van 23.000 euro krijgen in plaats van de huidige 94% straks 96% van de maximum uurprijs vergoed voor het eerste kind op de dagopvang. Het toetsingsinkomen waarvoor de minimale vergoeding van 33,3% geldt, is verhoogd van ruim 101.000 euro naar bijna 124.000 euro. Dat betekent dat de mensen met een inkomen daartussen een hoger toeslagpercentage krijgen.

Investeren in gezinnen met kinderen: kinderbijslag en kindgebonden budget

De investeringen in de kinderopvang zijn onderdeel van een breder pakket aan maatregelen dat dit kabinet neemt om gezinnen met kinderen te ondersteunen. Vanaf 1 januari 2019 wordt ook het budget voor de kinderbijslag structureel verhoogd met circa 250 miljoen euro. De internetconsultatie hierover gaat vandaag van start. Daarnaast wordt vanaf 2020 het kindgebonden budget voor ouders met middeninkomens geïntensiveerd met bijna 500 miljoen euro.

bron: Rijksoverheid 

 

Naast nieuwsberichten en opvoedtip voor jonge ouders staat Je Beste Maatje ook voor:

*Snelle en correcte uitbetaling
*Persoonlijk contact
*Lage tarieven
*onbeperkte deelname modules E-learning

Bezoek ons nu voor:

opleiding gastouder, cursus gastouder, e-learning gastouder, elearning gastouder, gastouder thuis, flexibele gastouder, werken als gastouder, vacature gastouder, vacature gastouderbureau, prijs gastouder, goedkoop gastouderbureau, tarieven gastouder, kosten gastouder, gastouder kosten, gastouder, gastouderbureau, gastouder worden, gastouder aan huis, gastouderopvang, gastouder gezocht, gastouder zoeken, gastouder aan huis worden.

Of gastouders in onze regio’s:

gastouderbureau Utrecht , gastouder Utrecht
gastouderbureau Groningen, gastouder Groningen,
gastouderbureau Friesland, gastouder Friesland, gastouder Franeker, gastouder Drachten
gastouder Flevoland, gastouderbureau Flevoland, gastouder Almere, gastouder Lelystad
gastouderbureau Overijssel, gastouder Zwolle
gastouderbureau Gelderland, gastouder Arnhem, gastouder Nijmegen
gastouderbureau Haarlem, gastouder Haarlem, gastouder Haarlemmermeer
gastouderbureau Gennep, gastouder Gennep

Volg ons voor meer nieuws en opvoedtips.

Facebook
Instagram
Twitter

gastouderopvang, kinderbijslag, kinderbijslag 2019, Kinderopvang goedkoper, kinderopvangtoeslag, kinderopvangtoeslag 2019, kindgebonden budget, kindgebonden budget 2019
Vorig bericht
Privacywet (AVG) Gastouderbureau Je Beste Maatje
Volgend bericht
Problemen met verzonden mails in Hotmail spambox

Gerelateerde berichten