Gastouder Sharon uit Gennep

Sharon

Gastouder in: Gennep

Opvang BSO VSO Dag
Beschikbaarheid ✔️

Opvang: Bij de gastouder thuis

Rijbewijs: Ja

Tuin aanwezig: Ja

Huisdieren: 2 honden, Bo & Kira en een kat Pip

U kunt zich ook direct online inschrijven

Opvang Ochtend Middag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Anna

Sharon levert een bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen van 0 t/m 4 jaar in een belangrijke fase van hun leven. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn/haar eigen manier en tempo. Omdat de ouders en kinderen altijd hetzelfde gezicht zien is dit een goede basis om vertrouwen op te bouwen en veiligheid te bieden. Kinderen die zichzelf vertrouwd en veilig voelen zullen zich beter kunnen ontwikkelen. De eerste aanzet tot ontwikkelen komt vaak vanuit de kinderen zelf. Bij Sharon zal de kinderen hierbij begeleiden door het kind te stimuleren en te motiveren in hun vaardigheden.

Naast elkaar spelen wordt samen spelen als de kinderen ouder worden. Grenzen en duidelijke afspraken geven daarbij duidelijkheid. Luisteren naar elkaar, zorgvuldig omgaan met speelgoed, weer vriendjes worden als je ruzie hebt gehad of een oplossing bedenken als je allebei met hetzelfde speelgoed wilt spelen. Kinderen leren daar vanzelfsprekend mee om te gaan.

De voordelen ‘bij Sharon’ gastouderopvang :
– Veel persoonlijke aandacht voor de kinderen
– Kinderen mogen echt kind zijn
– Dagelijks samen spelen en ontdekken zowel binnen als buiten
– Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving
– Leren omgaan met (huis)dieren en de natuur

Veel persoonlijke aandacht voor de kinderen :
Doordat ik als gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvang dan een leidster in het kinderdagverblijf heb ik meer tijd en aandacht voor de kinderen. Ik kan goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten van het kind. Ik stimuleer ieder kind zijn eigen inbreng zodat het kind zichzelf optimaal kan ontwikkelen. Het kind krijgt hierdoor zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Kinderen mogen echt kind zijn :
Tegenwoordig word er al erg veel verwacht van kleine kinderen. Ieder kind is uniek en als gastouder vind ik het belangrijk dat een kindje zichzelf spelenderwijs kan ontwikkelen en vooral op eigen tempo. Kinderen moeten kunnen ontdekken in huis en de natuur. Soms hoort vies worden daar ook bij!

Samen spelen en ontdekken :
Als gastouder vang ik kinderen uit meerdere gezinnen op, daarnaast is ons eigen meisje Liv er ook gezellig bij. Zo komen de kinderen al vroeg met andere kinderen in contact. Omdat de groep maar uit maximaal 6 kinderen is samengesteld kunnen kinderen die dat nodig hebben zichzelf makkelijker terugtrekken of iets voor zichzelf gaan doen. Ik stimuleer om samen te spelen door op een dag verschillende activiteiten aan te bieden die afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen waaraan de kinderen vrijblijvend deel mogen nemen. Niks moet!

Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving :
Een kind kan zich goed ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving waar hij/zij zich thuis voelt. Omdat de kinderen bij mij in huis worden opgevangen voelt het vertrouwd aan. Ook zien de kinderen dagelijks dezelfde gastouder.

Huisdieren en natuur :
Wij hebben thuis 2 honden, labrador Bo, mastador Kira en een kat Pip. Kinderen vinden het leuk om dieren te aaien en te verzorgen, ze voelen zich door dieren begrepen en krijgen een verantwoordelijkheidsgevoel. Honden moeten natuurlijk ook uitgelaten worden, de kinderen zullen dus regelmatig buiten te vinden zijn. Wandelen in het bos, in plassen springen als het heeft geregend, naar de speeltuin gaan en buiten spelen of een blokje om met de honden. Buitenspelen en zijn is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het heeft een positief effect op de gezondheid.

Beschikbaarheid

Opvang MA DI WO DO VR ZAT ZON
Ochtend ✔️ ✔️
Middag ✔️ ✔️

Beschikbaarheid

Opvang Ochtend Middag
maandag
dinsdag
woensdag ✔️ ✔️
donderdag ✔️ ✔️
vrijdag
zaterdag
zondag

Bij interesse of vragen neem eenvoudig contact op

Naam: Kitty Boogerd

Telefonisch: 06-48944657

E-mail: kitty@jebestemaatje.nl

Laat eenvoudig uw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

    *= verplicht veld