Beslisboom 19 mei 2021

Meer uitzonderingen bij gebruikelijke klachten

De nieuwste versie van de beslisboom (19 mei 2021) is door het RIVM opgesteld als vertaling van de huidige regels rondom het Corona virus. De vragen over de (toepassing van) de beslisboom worden steeds specifieker. In ons nieuwsbericht over het corona virus zijn doorlopend updates te vinden die betrekking hebben op de maatregelen en de gevolgen van het coronavirus.

Alle wijzigingen op een rij

  • In het tweede blauwe blok: als een huisgenoot klachten heeft die passen bij corona én benauwd is, en deze klachten passen bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan kan voor het kind deze vraag met ‘nee’ worden beantwoord. Heeft de huisgenoot naast klachten die passen bij corona ook koorts dan blijft het kind wel thuis.
  • Aan het blauwe blok rechtsonder is ook de uitzondering toegevoegd: als het gaat om benauwdheid of veel hoesten en passen die klachten bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind wel naar de opvang en/of school. Heeft het kind koorts, dan moet het thuisblijven.
  • Bij de vorige update is de titel van het groene kader rechtsonder aangepast. Door de andere formulering klopte de eerste zin in dat kader niet meer. Dat is aangepast.
  • Eén sterretje (*) verwees bij de vorige versie naar het kader met uitleg over testen. Nu het testen van kinderen meer bekend is, hebben we dit sterretje gebruikt voor de verwijzing naar uitleg over de extra uitzonderingen (zie hierboven).

Bron: BOinK

, , , , , , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Uitbreiding Team Gastouderbureau Je Beste Maatje
Volgend bericht
Vacature bemiddelingsmedewerker Regio Noord Holland

Gerelateerde berichten

Menu